Aktuellt

Arkiv
2018-10-03
Jan Martinsson Läs mer  »
2018-08-24
Nybrostrand Läs mer  »
2018-07-02
Malmö Läs mer  »
2018-06-11
Allt uthyrt i Viljan! Läs mer  »
2018-05-18
GDPR - Personuppgifter Läs mer  »
 
2018-01-13

Fd Coop Sjöbo

Leny har förvärvat kv Magnus 10, fd. Coop i Sjöbo
 
Sedan Coop beslöt sig för att flytta till en ny butik på Sjöbo Väst 2011 har vi regelbundet blivit uppvaktade av olika mäklare som erbjudit oss att köpa fastigheten. Vi har under alla år resonerat som så att det bästa hade varit om någon med en idé eller konkret verksamhet hade varit köpare.
För oss som har flera fastigheter intill och för Sjöbo i allmänhet har det viktigaste varit att där blir liv i lokalen igen. Tyvärr har detta inte skett och när nu ägarna, Trophy Daily 7 AB/3:dje AP-fonden, nu tog en förnyad kontakt med oss, beslöt vi oss till slut för att köpa fastigheten.                      
Anledningen är att vi har en stark tilltro till Sjöbo. Sjöbo ligger centralt i Skåne med acceptabelt pendlingsavstånd till staka städer som Lund, Malmö och kan erbjuda en mycket bättre miljö och trygghet.
När vi nu ser signaler på att de sista bitarna med främst skolorna i Sjöbo börjar falla på plats, vill vi också vara med och satsa med det vi kan bidra med, såsom nyproduktion av lägenheter samt göra centrum attraktivare.

Tyvärr har vi ingen intressent till lokalen i dagsläget. Vi har naturligtvis flera idéer om vad där skulle kunna vara i lokalen som är på 2.374 kvm.

Främst på vår önskelista hade varit en verksamhet som drog folk från både Sjöbo och utifrån till centrum. Det skulle gynna alla våra andra duktiga handlare vi har i centrum. Många centrum utmanas idag av externa handelscentrum, men externa handelscentras framtid är inte självklar. I takt med att internethandeln ökar utmanas dessa och den senaste trenden är att e-handelsföretagen söker fysiska platser för reklam av produkter och egna utlämningsställen då de vill svara för leveranserna fram till kund.                    
De lägen som passar denna typ av lokaler är där människor rör sig och kan passa bra i centrum, där folk bor och där kollektivtrafikpunkter finns. Nummer två på önskelistan är en verksamhet som attraherar som arbetsplats vård eller skola. Här har vi ju Novakliniken som granne och skulle de i framtiden behöva större lokaler kan vi nu erbjuda detta. Som ett sista alternativ finns rivning och att bygga bostäder. Tomten är stor, 3.300 kvm, och vi har gjort skisser som visar på att det skulle gå att bygga ett attraktivt hus med många lägenheter på tomten. Vi bedömer att det skulle fungera att bygga ett lite högre hus i detta läget utan olägenhet för omgivningen. Vi kommer att jobba med de första alternativen den närmsta tiden. Vi tillträdde fastigheten 3 januari.

Fasaden mot Norregatan
Parkeringen i kvarterets nord-östra del ingår inte, denna arrenderas av Sjöbo Kommun
Fasaden mot Trädgårdsgatan
 
LENY Fastighets AB
Gamla Torg 5

275 30  SJÖBO
Besöksadress:
Gamla Torg 5
275 30  Sjöbo
Öppettider:
Mån,Tis,Ons, 10.00-15.00 (Tor: -17.00,      Fre -12.00)
Lunchstängt: 12.00-13.00


Dag före röd dag stänger vi kl 12.00
Telefon: 0416-192 90  
E-post: info@leny.se